Säljtips


Säljtips

Säljtips – med Kontentan ger resultat!

På Kontentan har vi noga samlat de bästa säljtips för dig som vill göra fler affärer. I våra sammanfattningar och föreläsningar får du det bästa från en mängd olika föreläsare och författare. En prenumeration på Kontentan ger dig kunskap som du har nytta av i vardagen på fältet. Här under får du ett axplock av våra titlar och i biblioteket till vänster kan du söka igenom bland alla våra titlar. Du har också möjlighet att ladda hem en Kontenta helt kostnadsfritt och få de säljtips som kan vara avgörande för en bra affär.

Säljtips – Ta reda på vad du brinner för

Motiveras du av att tjäna pengar eller sporras du av din självkänsla? Kanske jobbar du för att tillgodose kreativa behov? Oavsett hur du försörjer dig måste du veta vad som inspirerar dig om du vill bli suverän i ditt jobb.

vilja stå i rampljuset. Att vara ambitiös och ha en sund självkänsla är något helt annat än att vara en skrytsam och egoistisk tönt. Det är inte heller fel att vilja tjäna pengar.

Om du inte har stora drömmar så kommer du att ägna livet åt att hjälpa andra att genomföra deras drömmar. Stora mål går inte att förverkliga över en natt. Vilka små steg måste du ta för att nå dit? Ingenting är särskilt svårt om man bryter ner det till små genomförbara uppgifter.

Vi har alla ögonblick när molnen är för mörka. Då måste du blunda och se dig själv springa över mållinjen. Skapa din mest tillfredsställande dröm. Skriv ner den på en post-it lapp och sätt upp den på din badrumsspegel.

Säljtips – Ta rygg på en vinnare

De trettio första sekunderna på morgonen är ditt livs viktigaste. De tar ut färdriktningen för framtiden. Det är genom att komma ur sängen som du förändrar ditt liv. Välj en larmsignal som motiverar dig. Samtidigt måste du också komma i säng på kvällarna. Sömnen kan vara det allra viktigaste i ditt dygns schema, inget möte är lika viktigt för dina utsikter att bli framgångsrik.

Många nybörjare försöker lista ut allt på egen hand. Det är dumt och tidskrävande. Leta istället reda på professor Mentor och erbjud dig att jobba gratis för hen ett tag. Hämta kaffe och var som en tvättsvamp.

Genom att hålla dig hack i häl på stjärnorna lär du dig hur de klär sig, hur de pratar, hur de lägger upp sitt dagsschema. Du kommer också kunna skryta med att du jobbade med den och den, men förvänta dig inte att få lön.

Säljtips – Hur hittar man en stjärna att följa?

Mejl funkar inte. Stjärnor är alltför upptagna med att sätta fart på sina egna karriärer för att hinna läsa din kandidatuppsats. Om en superstjärna ska bry sig måste du göra något annorlunda. Prova att knacka på!

Och var förberedd. Böja med att läsa in dig på allt du kan tänkas behöva veta om branschen. I mäklarbranschen i New York kan du till exempel behöva känna till att snittpriset på en lägenhet på Manhattan är 1,7 miljoner dollar. Det dyraste området är Soho och det finns ingen standardprovision, men Fredrik Eklund tar sex procent.

Vad är det som gör dig speciell? Hitta tre meningar som beskriver vem du är och hur du skulle kunna förbättra superstjärnans liv.

Med smicker kan du komma långt, men bara om det är uppriktigt. Superstjärnor uppskattar lite galen framfusighet. De vill se sig själva i dig.

Säljtips – Grindvaktens jobb är att hålla dig borta

Men att nå fram till superstjärnan kan vara trixigt eftersom det alltid finns en grindvakt. Ge då grindvakten en idé eller information som superstjärnan kan ha nytta av.

Får du chansen att börja jobba för superstjärnan är första dagen kanske den tuffaste. Var på kontoret först och presentera dig för alla.

Säljtips – En omåttlig längtan

Jag har längtat till New York sedan min far tog med mig och min bror Sigge hit. Jag fångades genast av stadens energi, neonljuset och lukten av fara.

Femton år senare flyttade jag till en hyresetta på 37:de gatan i Midtown som jag delade med några kompisar. Jag sålde panini utanför The David Letterman show och tjänade 40 dollar om dagen, men jag ville mer och gick en snabbkurs i fastighetsmäkleri på New York University. Jag visste inte skillnaden på Chinatown och Tribeca men jag hade en omåttlig längtan efter att lyckas.

Idag är jag nummer ett bland New York Citys alla mäklare på världens mest konkurrenspräglade fastighetsmarknad. Under mina tio år har jag gjort fastighetsaffärer för tre och en halv miljard dollar och konkurrerar med 35 000 licensierade mäklarproffs.

Säljtips – Vågade inte ens high kicka

På mitt första jobb var jag så nervös att jag ofta låtsades vara någon annan än den jag är. Jag trodde det var opassande att skämta och jag var rädd att bli avskedad om jag gjorde min uppmärksamhetssökande high kick – en högspark i luften medan jag skriker »weee«. Jag trodde också det var bäst att inte låtsas om min svenska bakgrund och jobbade för att dölja min brytning.

Läs fler säljtips


Titlar som relaterar till ämnet: Säljtips

Sveriges Bästa Påverkare (Föreläsning)

Sveriges Bästa Påverkare (Föreläsning)

947. Magnus Widgren

Priceless - The Hidden Psychology Of Value

Priceless – The Hidden Psychology Of Value

388. William Poundstone

Demand - Creating what People love before they know they want it

Demand – Creating what People love before they know they want it

356. Adrian J. Slywotsky

Meatball Sundae

Meatball Sundae

269. Seth Godin