Björn Natthiko Lindeblad


Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad hade karriären framför sig och chansen att bli ekonomichef inom Aga-koncernen i Spanien. Han kände sig dock inte så hemma i den rollen eller inom näringslivet. Året var 1992. En tid senare bestämde han sig, sade upp sig, gav bort allt han ägde och reste därefter till Thailand för att bli buddhistisk munk. Från den väg han först var inne på så bytte han helt spår. Namnet Natthiko fick han i klostret och det betyder ”Den som växer i visdom”. Först hösten 2008 kom Björn tillbaka till Sverige efter en lång tid i kloster. Idag håller han föreläsningar, undervisar i meditation och skriver även på en bok.

Björn är uppvuxen i Göteborg och Stockholm. För nuvarande är han bosatt i Göteborg, där han lever med sambon Elisabeth och två bonusbarn.

Utgivet av Björn Nattiko Lindeblad:

Vägledd meditation – Din inre Nalle Puh (ljudbok)

Vägledd meditation – Ditt inre ansikte (ljudbok)

Vägledd meditation – Ditt hjärtas djupaste längtan (ljudbok)

Av Björn Nattiko Lindeblad i Kontentans bibliotek:

Tänk På Vad Du Tänker, Och Lev Ett Ledigare Liv! (Föreläsning)

 

”Att lyssna på Björn Natthiko Lindeblad skulle kunna beskrivas som att vara med om en resa, som både ger inre lugn och samtidigt startar en storm av tankar som utmanar det förgivettagna. För mig var det befriande att lyssna på en person med en unik förmåga att uttrycka sig och berätta om existentiella frågor, utan att komma med färdiga svar och lösningar på vad som är livets mening och hur livet bör levas. Björn låter mig som lyssnare ta del av olika perspektiv, utmanar föreställningar om livet och lämnar utrymme för egna tankar. Känslan som stannar kvar är att jag vill veta mer! ”

 

Pia Williams

Docent på Göteborgs Universitet

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

 

”När Björn Lindeblad var min gäst i ”Sommarkväll med Anne Lundberg” hade han just återvänt till Sverige efter mer än 15 år som skogsmunk i Thailand, England och Schweiz. Hans erfarenheter och insikter om vad som är viktigt i livet, hans klokskap och hans förmåga att förmedla detta berörde mig och SVT’s tittare.

Hans passion och engagemang smittar av sig och lämnar ingen oberörd.”

 

Anne Lundberg, programledare, SVT

 

natthiko [at] gmail [dot] com

Läs mer om Björn Natthiko Lindeblad


Titlar av Björn Natthiko Lindeblad

Tänk På Vad Du Tänker, Och Lev Ett Ledigare Liv!

Tänk På Vad Du Tänker, Och Lev Ett Ledigare Liv!

969. Björn Natthiko Lindeblad